Cursuri industria alimentara TÜV RheinlandCursuri industria alimentara TÜV Rheinland

Cursuri Industria Alimentară

Ce este siguranța alimentară?

Siguranța alimentară presupune implementarea unor reguli și standarde stricte de igienă alimentară și de securitate alimentară, precum și aplicarea unor proceduri de control al calității în fiecare etapă a lanțului alimentar, de la producția la procesare, depozitare, transport și vânzare.

Aceste măsuri pot include, printre altele, inspecții regulate, testarea alimentelor pentru substanțe nocive și promovarea practicilor de igienă alimentară. Printre altele, regulile și standardele de siguranță alimentară contribuie la protejarea mediului și la asigurarea unor condiții de muncă sigure și corecte pentru lucrătorii din industria alimentară.

Desigur aceste reguli, măsuri și proceduri se pot implementa numai dacă părțile implicate au cunoștințe aprofundate și actualizate în siguranța alimentară. Pentru pregătirea necesară și dezvoltarea profesională continuă în sectorul alimentar cei interesați pot să beneficieze de cursurile pentru industria alimentară pe diferite subiecte și niveluri de cunoștințe disponibile în portfoliul Academiei TÜV Rheinland România. Puteți găsi întreaga noastră gamă de cursuri pentru industria alimentară folosind funcția de căutare.

Contact

TÜV Rheinland România S.R.L.
Sfânta Vineri
Nr. 29, Parter, Corp A, Sector 3
030203
Bucureşti

Avantajele Cursurilor pentru Industria Alimentară oferite de Academia TÜV Rheinland România

În urma finalizării cu succes a cursurilor din industria alimentară oferite de Academia TÜV Rheinland România veți beneficia de cunoștințe și abilități îmbunătățite, în conformitate cu reglementările din industrie, veți fi capabili de a dezvolta și implementa planuri de siguranță alimentară, de a identifica și preveni riscurile pentru siguranța alimentară și nu în ultimul rând, gestionarea situațiilor de urgență.

Portofoliul de Cursuri pentru Industria Alimentară cuprinde informații despre

Cu ajutorul acestor cursuri pentru industria alimentară veți avea capabilitatea de a însuși principiile, procesele şi tehnicile utilizate pentru evaluarea şi managementul pericolelor pentru siguranţa alimentară.

Perfecționați-vă prin Academia TÜV Rheinland România pentru a vă dezvolta cariera profesională sau pentru a vă pregăti personalul angajat adaptat nevoilor companiei dumneavoastră.

Întrebări frecvente

 • Cum se asigură industria alimentară că produsele sale sunt sigure pentru consum?

  • Industria alimentară are reguli stricte și proceduri de siguranță alimentară pentru a se asigura că produsele alimentare sunt sigure pentru consum. Aceste proceduri sunt menite să prevină contaminarea alimentelor cu bacterii, viruși, substanțe chimice sau alte agenți nocivi. Iată câteva dintre măsurile luate de industria alimentară pentru a se asigura că produsele sunt sigure pentru consum: Controlul calității, Igienă strictă, Sisteme de urmărire a alimentelor, Teste de siguranță, Etichetarea corectă, Monitorizare a lanțului de aprovizionare și Inspecții periodice.
 • Care sunt cele mai mari provocări ale industriei alimentare în ceea ce privește sustenabilitatea și cum pot fi abordate aceste probleme?

  • Industria alimentară se confruntă cu o serie de provocări în ceea ce privește sustenabilitatea, printre care se numără: Agricultura sustenabilă, Utilizarea eficientă a energiei, Reducerea deșeurilor alimentare și Îmbunătățirea sănătății animalelor. Pentru a aborda aceste probleme, producătorii de alimente trebuie să își optimizeze procesele de producție și să adopte tehnologii mai sustenabile. De asemenea, trebuie să se concentreze pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea deșeurilor alimentare și îmbunătățirea sănătății animalelor. De asemenea, consumatorii pot juca un rol important prin alegerea produselor alimentare sustenabile și prin sprijinirea producătorilor care utilizează practici agricole mai sustenabile.

Descărcați descrierea cursurilor pentru industria alimentară

Descrierile cursurilor pentru industria alimentară sunt disponibile pentru a le descărca mai jos:

PDF
Descriere | Auditor Intern ISO 22000
465 KB
PDF
Descriere | Auditor Intern IFS Versiunea 8
327 KB
PDF
Descriere | Auditor Intern FSSC ISO 22000
229 KB

Abonați-vă și beneficiați de avantajele oferite de newsletterul nostru!

Prin abonarea la newsletter-ul nostru, veți beneficia de cele mai recente știri, noutăți și oferte speciale din domeniul instruirilor!
Abonați-vă acum pentru a fi mereu la curent!

Oferta noastră de Cursuri pentru Industria Alimentară:

5 articole

 1. Specialist FSSC ISO 22000

  Sistem de management al siguranței alimentare
 2. Auditor Intern FSSC 22000

  Sistem de management al siguranței alimentare
 3. Auditor Intern ISO 22000:2018

  Sistem de management al siguranței alimentare
 4. Specialist HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) & cerințele Codex Alimentarius

  Cerințele HACCP și Codex Alimentarius
 5. Auditor Intern IFS Food versiunea 8

  Sistem de management al siguranței alimentare
pe pagină