Educatie si formare tehnica si profesionala de catre TÜV RheinlandEducatie si formare tehnica si profesionala de catre TÜV Rheinland

Implementarea și funcționarea programelor și facilităților pentru educație și formare profesională tehnică

Serviciile noastre pentru educație și formare profesională tehnică: Punerea în practică a teoriei

Nu vă oferim sprijin doar în procesul de planificare, ci și în funcționarea practică a programelor sau facilităților de formare. În acest domeniu vă puteți aștepta la:

 • Pachetul de servicii complete: Ne asumăm întreaga funcționare a centrului de formare până la livrarea tuturor programelor tehnice și non-tehnice - inclusiv furnizarea de formatori și programe, precum și managementul și întreținerea școlii.
 • Soluția modulară: Ne concentrăm pe derularea de programe profesionale și academice pentru centrele de formare aflate în proprietate publică sau privată.

Contact

TÜV Rheinland România S.R.L.
Sfânta Vineri
Nr. 29, Parter, Corp A, Sector 3
030203
Bucureşti

Pachetul de servicii complete: Operarea centrului de formare profesională

Pentru a opera o unitate de formare este necesar un sistem profesional de administrare și gestionare a școlii. Acest sistem se bazează pe structurile de management ale instituțiilor noastre de învățământ la nivel mondial și este adaptat la nivel local.

"În calitate de furnizor al programelor de formare profesională la Institutul Național de Formare Industrială (NITI), am putut să ne demonstrăm experiența ca furnizor de formare tehnică în Arabia Saudită, cu o responsabilitate deplină pentru mobilizarea pe termen scurt a resurselor educaționale, gestionarea zilnică, dezvoltarea curriculumului, evaluarea și certificarea."

Carlo Humberg
Dezvoltarea afacerilor internaționale ale Academiei TÜV Rheinland

Procesul de recrutare a formatorilor: Învățați doar de la cei mai buni

Pentru a ne asigura că programele tehnice sunt puse în aplicare în conformitate cu criterii de calificare duale dovedite, mobilizăm o echipă de experți tehnici care sunt capabili atât să formeze formatorii, cât și să conducă trainingurile cu participanții.

Toți formatorii noștri sunt selectați pe baza experienței lor profesionale de formare și a expertizei lor tehnice. Noii angajați sunt supuși unei evaluări a competențelor, cu accent pe expertiza lor tehnică și pedagogică, precum și pe experiența lor în domeniu.

Proiectarea programelor pentru educație și formare profesională tehnică

Transformarea digitală și dinamica tehnologică impun cerințe din ce în ce mai mari în ceea ce privește buna funcționare a echipamentelor, mașinilor și mijloacelor de transport, întreținerea și inspecția corespunzătoare, precum și controlul și analiza proceselor și a infrastructurilor. În același timp, este important să ne asigurăm că noile tehnologii și creșterea interconectivității nu reprezintă un pericol pentru siguranța oamenilor sau a mediului. Acest lucru necesită un know-how tehnologic foarte specific și capacitatea de a aplica cunoștințele în mod practic.

TÜV Rheinland este unul dintre cei mai importanți parteneri de competență pentru vocațiile tehnice. De 140 de ani, ne focusăm pe subiecte precum siguranța oamenilor și a mediului în domeniul tehnologiei, al industriei și al progresului. Din această combinație excepțională, dezvoltăm programe de formare care sunt conform cerințelor industriale moderne și a programelor de certificare și care sunt recunoscute în toate sectoarele. Integrarea strânsă cu industria încorporează o înțelegere profundă a relevanței practice în programele noastre de studii, ceea ce asigură un conținut de actualitate în timp util și corespunde stadiului actual al progresului tehnologic.

Implementarea programelor pentru educație și formare profesională tehnică

Implementarea programelor

Implementarea programelor de formare profesională, pe care fie le-am creat în prealabil, fie se bazează pe un curriculum existent, face parte din competențele noastre de bază.

Durata programelor de calificare variază: Pe lângă programele de formare profesională cu durata de trei ani, oferim și cursuri de calificare pe termen scurt, diferite tipuri, care răspund nevoilor companiilor, sectoarelor industriale sau instituțiilor publice care caută oportunități de învățare continuă pe tot parcursul vieții pentru angajații lor.

Desfășurăm programe de dezvoltare a abilităților practice într-o varietate de discipline tehnice, printre care:

Automatizare

CNC

...și multe altele.

TÜV Rheinland utilizează atât metode de învățare față în față, cât și virtuale, într-o abordare de învățare mixtă, care oferă flexibilitatea de a adapta experiența de învățare la cursanți și la situația acestora, făcând în același timp legătura între componentele academice și practice cu soluții de învățare digitală atractive, inclusiv utilizarea gamificării, a realității augmentate și mixte (HoloLens) și a instruirilor bazate pe web. Acest lucru consolidează elementul vizual al transferului de conținut tehnic. Lucrul cu mașinile și sisteme întregi poate fi exersat virtual într-un mod non-disruptiv.

Referinte in domeniul invatamantului si formarii tehnice si profesionale de catre Academia TÜV Rheinland
Obiectivele clienților noștri sunt foarte variate: Consolidarea afacerilor, reducerea șomajului sau reducerea deficitului de personal calificat pe piața locală a muncii. Acestea sunt doar câteva dintre provocările pentru care oferim suport și ajutor. Afla

Concepte de modernizare: Țineți pasul cu progresul tehnologiei

Cunoașterea competențelor și a nivelurilor de calificare necesare pentru un anumit loc de muncă, activitate sau rol ne ajută să adaptăm ofertele de calificare. Acest lucru vă permite, în calitate de companie, să vă adaptați la schimbările din procesele, cerințele clienților sau liniile de produse și să stimulați dezvoltarea de noi competențe profesionale într-o manieră orientată. În calitate de furnizor de formare, deveniți mai atractiv pentru industrie, deoarece cursanții dvs. oferă un nivel mai ridicat de competențe legate de industrie.

Produsele noastre variază în întreaga lume, de la o gamă de programe de calificare modulare și concise până la programe de formare profesională care se desfășoară pe parcursul mai multor ani.

Bazându-ne pe formarea profesională duală germană, bazată pe competențe, ne concentrăm pe latura practică a formării profesionale și pe dezvoltarea competențelor în toate programele de formare, pe lângă transmiterea de cunoștințe tehnice. În funcție de domeniul de aplicare al programului, formarea se încheie fie cu un certificat, fie cu o calificare profesională complet acreditată.

Am oferit deja consultanță multor organizații cu privire la modul de modernizare și de implementare cu succes a educației și formării profesionale, de exemplu în industria auto și în alte companii de producție tipice, precum și în industria petrolului și a gazelor, în sectorul energetic și în sectorul construcțiilor.

Când putem colabora cu dumneavoastră?

Dezvoltarea și revizuirea curriculumului

Programele de studii moderne, în conformitate cu cerințele industriei, reprezintă nucleul unui program de formare profesională și de educație continuă de succes. Fie că este vorba despre electrotehnică, mecatronică și automatizări, prelucrare, sudură, construcții de conducte sau sectorul autovehiculelor. TÜV Rheinland este familiarizat cu toate aceste discipline tehnice și are experiență în îmbunătățirea programelor de studii.

Pentru instituțiile publice de formare, școlile locale și colegiile tehnice care nu se bazează pe programele de studii TÜV Rheinland, dezvoltăm noi programe de studii sau modernizăm programele de studii existente - o sarcină care reprezintă una dintre competențele noastre principale.

Ne ghidăm după programe-cadru, principii și metode dovedite, care corespund cerințelor sistemului german de formare profesională duală. Pentru dezvoltare și adaptare, luăm întotdeauna în considerare următoarele puncte:

 • Care sunt obiectivele formării?
 • Ce conținuturi sunt actualizate, necesare și îndeplinesc cerințele industriei?
 • Ce metode trebuie să fie predate?
 • În ce condiții poate fi predat conținutul?
 • Ce solicită organizația? Sunt instalațiile adecvate pentru noile materiale de formare?
 • Cum sunt determinate rezultatele învățării și cum pot fi evaluate în mod obiectiv?

Aplicarea cunoștințelor se află întotdeauna în prim-planul fiecărei actualizări a curriculumului. Utilizăm metode și didactici pentru formarea bazată pe competențe pentru a ne asigura că performanța instruirii este aliniată în mod optim la cerințele industriei.

Infografic al metodei TVET TWIInfografic al metodei TVET TWI

În acest proces, acordăm o mare importanță orientării programelor de studii către standardele germane, rămânând totuși suficient de flexibili pentru a putea răspunde în mod corespunzător nevoilor și cerințelor locale ale instituției de formare specifice.

Aflați mai multe despre serviciile noastre pentru educație și formare profesională tehnică

 • Planificarea face parte din succes. Împreună cu dumneavoastră, stabilim direcția către un viitor de succes: de la proiectarea centrelor de formare la definirea programelor de studii și elaborarea materialelor de formare.

 • Asistăm la implementarea practică a programelor de formare sau la funcționarea zilnică a centrelor de formare. Utilizați soluțiile noastre de educație și formare profesională tehnică, testate on-site din întreaga lume atât pentru nevoi guvernamentale cât și pentru nevoi corporative.

 • Deoarece calitatea este baza încrederii, am implementat proceduri pentru a putea masura calitatea în formare prin intermediul certificărilor PersCert și indicelui de maturitate a calității a educației și formării profesionale tehnice. Puneți-ne la încercare.

 • Obiectivele clienților noștri variază foarte mult: consolidarea afacerilor, reducerea șomajului sau reducerea deficitului de personal calificat de pe piața locală a muncii. Acestea sunt doar câteva dintre provocările în care ne ajutăm clienții să facă față. Aflați mai multe despre modul în care Academia TÜV Rheinland vă poate sprijini cu soluții de educație și formare profesională tehnică.