Traininguri anticoroziune TÜV Rheinland

Anticoroziune

Cursuri Anticoroziune

Protecția anticorozivă reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai activității industriale, având o importanță vitală în menținerea integrității structurale a componentelor metalice. Este mult mai mult decât o simplă măsură de economisire a costurilor pe termen lung pentru un serviciu particular. În esență, protecția anticorozivă asigură durabilitatea și fiabilitatea echipamentelor și infrastructurii industriale. Coroziunea metalelor și a materialelor în general are, de asemenea, un impact semnificativ asupra mediului și, mai presus de toate, asupra siguranței.

Specialiștii în protecția anticorozivă își pot extinde și îmbunătăți cunoștințele în domeniu prin participarea la cursuri de formare tehnică. O combinație de teorie și ateliere de lucru practice în cadrul cursurilor noastre anticorozive, care discută, printre altele: cerințele PN-EN ISO 12944, Norsok M-501, EN 1090 în contextul protecției anticorozive a structurilor din oțel, Qualicoat și multe alte standarde industriale dedicate protecției structurilor specifice în condiții date, vă permit să învățați despre bunele practici în protecția structurilor împotriva procesului de coroziune. Este extrem de important ca o anumită structură să nu numai îndeplinească parametrii de funcționare preconizați, dar, mai presus de toate, să fie și sigură în exploatare. Din acest motiv, competențele și calificările persoanelor care implementează sau verifică măsurile de protecție împotriva coroziunii sunt atât de importante.

Contact

TÜV Rheinland România S.R.L.
Sfânta Vineri
Nr. 29, Parter, Corp A, Sector 3
030203
Bucureşti

Pentru a dobândi noi competențe și pentru a extinde competențele existente, punem la dispoziție cursuri pentru anticoroziune în care, pe lângă cunoștințele teoretice, participanții dezvoltă și abilități practice. Formarea personalului de protecție anticorozivă se adresează, printre altele: angajațiilor care lucrează la structuri din oțel, persoanelor responsabile cu activitățile de control al calității în cadrul companiilor care produc rezervoare, conducte, aparate, mașini și structuri din oțel pentru diverse scopuri protejate cu acoperiri anticorozive, proiectanților și constructorilor care sunt responsabili de proiectarea, selectarea și evaluarea sistemului de protecție anticorozivă și de protecție împotriva incendiilor, persoanelor care operează camere de sare, lucrătorilor de laborator și vopsitorilor de structuri din oțel.

Grund anticoroziv - o componentă esențială în protejarea suprafețelor metalice împotriva deteriorării cauzate de coroziune. Este un strat preliminar aplicat pe suprafața metalică înainte de aplicarea vopselei sau a altor materiale de acoperire, având rolul de a preveni formarea și extinderea coroziunii. Formulat pentru a rezista la efectele nocive ale umidității, oxidării și expunerii la substanțe chimice agresive, acest grund anticoroziv acționează ca o barieră protectoare între metal și mediul exterior.

Utilizarea conștientă a tehnologiilor disponibile în domeniul testării și protecției acoperirilor anticorozive devine crucială din punctul de vedere al cererii de specialiști în industria anticorozivă. În fiecare uzină în care se desfășoară procese de protecție anticorozivă, este necesar ca aceste lucrări să fie supravegheate de personal calificat.

Oferim următoarele cursuri pentru Anticoroziune:

 • Inspector pentru Acoperiri de Protecție Anticorozive
 • Controlor de Calitate pentru acoperiri de protecție anticorozive
 • Caracteristici funcționale și încercări ale acoperirilor de protecție
 • Măsurarea grosimii stratului de protecție pe produsele de consum
 • Specialist în metalizare prin pulverizare termică conform ISO 14918
 • Metode de pretratare a suprafețelor înainte de aplicarea acoperirilor pe metale
 • Protecția anticorozivă a structurilor din oțel prin utilizarea sistemelor de vopsire de protecție conform EN ISO 12944 - atelier pentru proiectanți
 • Structuri galvanizate: protecție anticorozivă anodică și catodică
 • Evaluarea rezistenței materialelor la radiațiile solare UV prin teste accelerate
 • Testare accelerată - camera de sare și camera de umiditate
 • Evaluarea acoperirilor după testarea într-o camera de sare: conform ISO 4628 și metode bazate pe prelucrarea digitală a imaginilor
 • Vopsele pulbere pentru aplicații în exterior: selecția sistemelor în funcție de categoriile de corozivitate și durata de viață
 • Acoperiri de zinc și sisteme duplex: analiză tehnologică, selecția soluțiilor, controlul calității, depozitare, acceptare

Participarea la cursurile pentru anticoroziune vă oferă posibilitatea de a:

 • Obține cunoștințe teoretice și abilități practice, inclusiv în domeniul aplicării standardelor PN-EN ISO 12944 pentru protecția împotriva coroziunii a structurilor metalice cu ajutorul sistemelor de vopsire de protecție.
 • Vă familiariza cu standardele menționate și să interpretați cerințele acestora, inclusiv NORSOK-M 501, PN-EN ISO 12944, PN-EN ISO 12944.
 • Înțelege și interpreta documentația asociată lucrărilor în domeniul protecției anticorozive cu acoperiri de vopsea.
 • Dobândi cunoștințe și abilități practice în selectarea și utilizarea echipamentelor de control și măsurare de bază.

Care sunt elementele distincte ale cursurilor noastre pentru anticoroziune care îl fac unic?

Începând cu anul 2018, participanții la cursurile de Controlor de Calitate pentru acoperiri de protecție anticorozive și Inspector pentru Acoperiri de Protecție Anticorozive au posibilitatea de a susține un examen independent și de a obține un certificat în domeniul anticorozivității, confirmând astfel calificările personalului în protecția anticorozivă.

Examenul și procesul de certificare sunt efectuate de către un organism de certificare de personal independent, respectiv TÜV Rheinland Polonia, care este acreditat de Centrul de Acreditare Polonez. După promovarea cu succes a examenului, se eliberează certificate recunoscute pe plan internațional.

Fiecare certificat obținut în cadrul unui sistem acreditat reprezintă o confirmare incontestabilă a calificărilor angajaților și, implicit, a îndeplinirii cerințelor normelor, standardelor și așteptărilor potențialilor clienți sau investitori.

 • Îmbogățim formarea în domeniul anticoroziv prin intermediul demonstrațiilor și atelierelor practice.
 • Suntem la curent cu cele mai recente tendințe în domeniul anticoroziv.
 • Cursurile noastre de anticoroziune beneficiază de susținerea experților - practicieni implicați zilnic în industrie, facilitând schimbul de experiență între specialiștii dintr-un anumit domeniu.
 • Prezentăm exemple de bune practici în fiecare dintre subiectele discutate, consolidând astfel competențele tehnice ale participanților.
 • Înregistrăm păreri pozitive din partea participanților la cursurile de formare anticorozivă și recomandări din partea clienților.
 • Implementăm subiectele selectate printr-o formulă la distanță - training live online sau mixtă - la distanță live online și în sală de clasă.

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a beneficia de următoarele avantaje:

 • Noutăți despre cursuri, instruiri și actualizări din industrie
 • Informare în avans despre evenimentele viitoare
 • Participare gratuită la webinarii
 • Rapoarte și interviuri exclusive

Oferta noastră de Cursuri pentru Anticoroziune:

Articole 1-10 din 12

 1. NOU

  Controlor de Calitate pentru Acoperiri de Protecție Anticorozive prin vopsire

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 2. NOU

  Examinare și Certificare Controlor de Calitate pentru Acoperiri de Protecție Anticorozive

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 3. NOU

  Inspector pentru Acoperiri de Protecție Anticorozive

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 4. NOU

  Examinare și Certificare Inspector pentru Acoperiri de Protecție Anticorozive

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 5. NOU

  Structuri galvanizate: protecție anticorozivă anodică și catodică

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 6. NOU

  Specialist în metalizare prin pulverizare termică conform ISO 14918

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 7. NOU

  Protecția anticorozivă a structurilor de oțel cu sisteme de vopsire de protecție în conformitate cu EN ISO 12944

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 8. NOU

  Metode de tratare a suprafețelor înainte de aplicarea acoperirilor pe metale

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 9. NOU

  Evaluarea rezistenței materialelor la radiațiile solare UV prin teste accelerate

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
 10. NOU

  Testare accelerată - camera de sare și camera de umiditate

  Anticoroziune – Protecții Anticorozive
Pagina
pe pagină