Cursuri Sustenabilitate TÜV Rheinland

Cursuri Sustenabilitate

Sprijinim companiile în construirea unui viitor mai verde prin cunoaștere și acțiune pentru a fi mai sustenabil.

Pe măsură ce întreprinderile recunosc necesitatea de a echilibra creșterea economică cu responsabilitatea socială și de mediu, sustenabilitatea a devenit tot mai importantă în sectorul de afaceri. Angajatorii trebuie să ofere personalului educația și formarea necesare pentru a implementa practici durabile și pentru a deveni mai sustenabili.

A fi sustenabil este esențial pentru succesul și durabilitatea afacerilor într-o lume în schimbare rapidă. Companiile care își prioritizează sustenabilitatea nu doar că își reduc impactul asupra mediului, ci și își îmbunătățesc reputația și construiesc relații mai solide cu părțile interesate și clienții.

La TÜV Rheinland, ne bucurăm să fim partenerul dumneavoastră de încredere în ceea ce privește formarea în domeniul sustenabilității. Ceea ce ne distinge este abordarea noastră holistică, înțelegând că a fi sustenabil înseamnă mai mult decât doar protejarea mediului. Suntem ferm convinși că bunăstarea și împuternicirea indivizilor reprezintă aspecte vitale pentru orice inițiativă de succes în domeniul sustenabilității. Devenind sustenabil zi de zi, veți fi cu un pas mai aproape de construirea unui viitor mai prosper și mai echilibrat pentru generațiile viitoare.

Contact

TÜV Rheinland România S.R.L.
Sfânta Vineri
Nr. 29, Parter, Corp A, Sector 3
030203
Bucureşti

Pentru a fi sustenabil și a consolida conștientizarea importanței acestui aspect, ne angajăm să oferim o gamă variată de programe de instruire, care acoperă subiecte precum managementul lanțului de aprovizionare, raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră și dezvoltarea abilităților manageriale în domeniul sustenabilității. Alegerea formelor de instruire, fie că optați pentru cursuri într-o sală de clasă sau pentru cursuri de e-learning pentru mai multă flexibilitate, este în totalitate la latitudinea dvs. Sustenabilitate - un angajament continuu pentru noi, iar promovarea ei este un pilon esențial în toate aspectele activităților noastre.

Trainingurile noastre pentru Sustenabilitate

Legea privind obligația de diligență în lanțul de aprovizionare (LkSG) marchează un moment important pentru afacerile responsabile. Prin această lege, companiile sunt pentru prima dată obligate să garanteze respectarea drepturilor omului recunoscute la nivel internațional în propriile lor operațiuni și în lanțul lor de aprovizionare. Implementarea acestei cerințe necesită noi cunoștințe și procese pentru a asigura conformitatea legală.

Pentru companiile mai mici, cu mai puțin de 3.000 sau 1.000 de angajați, este esențial să se familiarizeze cât mai curând posibil cu legea, deoarece clienții mari își așteaptă partenerii din lanțul de aprovizionare să respecte aceste standarde și pot impune cerințe de conformitate prin clauze contractuale. Neconformitatea, în special lipsa demonstrațiilor de respectare a Legii privind lanțul de aprovizionare, poate duce la excluderea furnizorilor noi de pe liste. Prin respectarea cerințelor de conformitate, se construiește încredere și transparență, consolidând astfel poziția companiei.

TÜV Rheinland oferă o gamă completă de servicii de consultanță, training, perfecționare și seminarii de conștientizare pentru a simplifica conținutul și gestionarea Legii privind lanțul de aprovizionare, prezentându-le într-un mod accesibil și practic.

 
Portfoliul de Cursuri pentru Sustenabilitate - Supply Chain Management:
 
 
 

Generarea, stocarea și distribuirea energiei în mod durabil reprezintă una dintre cele mai importante sarcini pentru a orienta economia și societatea către un viitor sigur. Peste 700 dintre cele mai mari companii la nivel mondial și-au asumat angajamente de a reduce emisiile de CO2 la zero.

Din ce în ce mai mulți consumatori iau decizii conștiente în favoarea produselor ecologice și sustenabile, acordând o importanță deosebită obiectivelor de protecție a mediului înconjurător ale companiilor. Astfel, neutralitatea climatică în cadrul acestor companii devine un avantaj competitiv semnificativ.

Având în vedere experiența noastră îndelungată, vă punem la dispoziție o gamă largă de servicii relevante pentru contribuția dumneavoastră la protejarea mediului înconjurător. Împreună, putem dezvolta un concept personalizat de transformare și vă sprijinim în consolidarea conștientizării angajaților pentru afaceri durabile. Prin a fi sustenabil zi de zi se promovează practici și comportamente responsabile și ecologice în viața de zi cu zi a oamenilor. Aceasta implică adoptarea unor alegeri și acțiuni care să minimizeze impactul negativ asupra mediului și să contribuie la conservarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.

 

Sustenabil zi de zi este mai mult decât un simplu mod de viață; este o filozofie care ne ghidează în fiecare acțiune și decizie pe care o luăm. Prin colaborarea noastră, construim transparență și siguranță, reducând în același timp riscurile.

Managementul sustenabilității se concentrează pe îmbunătățirea aspectelor sociale și de mediu în interiorul companiei și în lanțul său de aprovizionare. Acesta promovează o guvernanță corporativă responsabilă, raportarea sustenabilității și angajamentul social dincolo de activitatea de bază. În contextul în care autoritățile de reglementare, investitorii, consumatorii și alte părți interesate cer transparență sporită, colaborarea cu noi vă poate diferenția de competitorii dumneavoastră!

La TÜV Rheinland, ne angajăm să vă sprijinim în toate aspectele unui management de succes al sustenabilității. De la definirea strategiei și obiectivelor până la implementarea instrumentelor și raportarea progresului, suntem alături de dumneavoastră în fiecare pas.

 

În calitate de antreprenor, principalul obiectiv este să operați cu succes, să economisiți costuri și să investiți în mod eficient pentru a rămâne competitiv. Costurile ridicate ale energiei pot avea un impact semnificativ asupra bilanțului companiei dumneavoastră. Indiferent dacă sunteți o întreprindere mică sau mijlocie (IMM) sau o companie mare, există un potențial semnificativ de economisire prin îmbunătățirea eficienței energetice.

Managementul energiei acoperă aspecte legate de structuri, procese, sisteme, condiții structurale și comportamentul uman, având ca scop reducerea consumului de energie și optimizarea eficienței energetice. Obiectivul său este să identifice și să capitalizeze toate economiile potențiale pentru a atinge obiectivele economice și de mediu ale companiei dumneavoastră. Certificarea conform standardului ISO 50001 aduce transparență în ceea ce privește consumul de energie, sensibilizează angajații și promovează o imagine pozitivă pentru afacerea dumneavoastră.

Pentru întreprinderile mari, gestionarea operațională a energiei și auditurile corespunzătoare sunt deja obligatorii, dar și întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de gestionarea voluntară a energiei.

 

Portfoliul de Cursuri pentru Sustenabilitate - Managementul Energiei:

 

Economia circulară urmărește scopul de a partaja, închiria, reutiliza, repara, recondiționa și recicla materialele și produsele din producție și consum, extinzând astfel cât mai mult posibil ciclul lor de viață.

Numai cei care gestionează în mod sistematic emisiile CO2, economia circulară și utilizarea resurselor naturale vor putea să-și mențină modelul de afaceri în viitor. Materialele reciclate, designul favorabil reciclării și măsurile de sustenabilitate contribuie la conservarea resurselor naturale și la promovarea economiei circulare.

TÜV Rheinland acceptă provocarea de a contribui la modelarea tranziției către o economie neutră din punct de vedere climatic și eficientă în utilizarea resurselor. Ne folosim de expertiza noastră pentru a vă ajuta să construiți o economie circulară durabilă.

Vă invităm în călătoria dumneavoastră de a deveni sustenabil zi de zi, o călătorie plină de oportunități de a face schimbări semnificative pentru binele nostru și al planetei. Fiecare pas mic pe care îl luați în această direcție aduce cu sine un impact pozitiv.

 

Asigurarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru angajații dumneavoastră este esențială pentru succesul companiei dumneavoastră. TÜV Rheinland vă sprijină în implementarea unui sistem de management al prevenirii și sănătății adaptat nevoilor dumneavoastră în companie.

Ca angajator, este esențial să respectați cerințele legale pentru a preveni riscurile și pericolele pentru sănătate, evitând accidentele și promovând activ sănătatea angajaților dumneavoastră. Echipa noastră asigură conformitate legală și personalizare, oferind soluții eficiente pentru sănătate și siguranță la locul de muncă în compania dumneavoastră.

Împreună cu experții noștri, vă sprijinim în pregătirea companiei dumneavoastră pentru viitor și în asigurarea sănătății și siguranței pe termen lung a angajaților dumneavoastră.

 

Fiind sustenabil implică angajamentul nostru de a oferi programe de formare care nu doar informează, ci și inspiră schimbări durabile. În acest sens, vă încurajăm să explorați opțiunile noastre de instruire, concepute pentru a vă dezvolta competențele în mod eficient și a vă îmbunătăți impactul asupra mediului și comunității. Alegând să participați la aceste cursuri, nu doar că vă îmbogățiți cunoștințele în domeniul sustenabilității, ci contribuiți și la construirea unui viitor mai durabil. Vă rugăm să selectați cursul potrivit din portofoliul nostru de instruire pentru Sustenabilitate.

Trainingurile noastre pentru Sustenabilitate:

Articole 1-10 din 39

 1. NOU

  Auditor Intern în domeniul Responsabilității Sociale conform ISO 26000

  Sustenabilitate - Auditor Intern ISO 26000
 2. NOU

  Managementul Responsabilității Sociale Corporatiste

  Sustenabilitate - Responsabilitatea Socială Corporatistă (RSC)
 3. NOU

  Managementul Responsabilității Sociale conform recomandărilor ISO 26000:2021

  Sustenabilitate - Managementul Responsabilității Sociale ISO 26000
 4. AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE

  Hidrogenul: O tranziție treptată către surse de energie cu emisii reduse de carbon

  Sustenabilitate – Hidrogen
 5. AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE

  Inventarierea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră conform ISO 14064-1

  Emisii de gaze cu efect de seră
 6. Specialist Instalații fotovoltaice - Modul 3. Evaluarea proiectelor

  Energie Regenerabilă - Sisteme și instalații fotovoltaice
 7. AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE

  Specialist Instalații fotovoltaice - Modul 1. Cunoștințe de bază

  Energie Regenerabilă - Sisteme și instalații fotovoltaice
 8. AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE

  Specialist Instalații fotovoltaice - Modul 2. Implementarea proiectelor

  Energie Regenerabilă - Sisteme și instalații fotovoltaice
 9. AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE

  Auditor Intern Sistem Management Integrat (ISO 9001+ISO 14001+ISO 45001)

  Sistem de Management Integrat (ISO 9001+ISO 14001+ISO 45001)
 10. Specialist în Managementul deșeurilor conform OUG 92-2021

  Managementul deșeurilor și substanțelor periculoase – Regimul deșeurilor
Pagina
pe pagină