Educatie si formare tehnica si profesionala de catre TÜV RheinlandEducatie si formare tehnica si profesionala de catre TÜV Rheinland

Consultanță în educația și formarea profesională tehnică

Vă ajutăm să faceți față provocărilor din domeniul formării profesionale

Cunoștințele nu au progresat niciodată și nici nu au devenit învechite atât de repede ca astăzi. Acest lucru este valabil atât pentru domeniile industrializate, cât și pentru cele în curs de dezvoltare, unde adaptarea conținutului de formare reprezintă o provocare și mai mare, deoarece conținutul de învățare transmis este adesea deja învechit. Reducerea decalajului dintre competențele practice disponibile și cele necesare la locul de muncă nu a fost niciodată mai dificilă pentru mediul de afaceri și sectorul public, dar modalitățile moderne de instruire disponibile astăzi multe avantaje pentru a transmite conținutul în mod viu și pentru a reduce decalajul față de cunoștințele dovedite.

Provocările din învățământul și formarea profesională tehnică sunt următoarele:

 • Menținerea la zi a conținutului de formare, astfel încât acesta să răspundă cerințelor actuale ale industriei.
 • Asigurarea faptului că echipamentele din centrele de formare profesională și din universități sunt adecvate pentru a livra conținuturi de formare mai noi și mai moderne.
 • Consolidarea competențelor de formare practică ale profesorilor pentru a reduce decalajul față de cerințele industriei.

Toate acestea sunt sarcini care pot fi derulate în colaborare cu TÜV Rheinland, în calitate de furnizor global de formare profesională. Guvernele, industria și școlile se pot baza pe noi pentru a oferi o expertiză de ultimă oră specifică industriei prin proiectarea de programe de formare și operarea centrelor de formare. De asemenea, sprijinim sectorul privat și guvernele cu expertiză practică și abilități de implementare. În plus, avem experiență în afacerile locale și o prezență globală, astfel încât să vă putem sprijini oriunde în lume.

Contact

TÜV Rheinland România S.R.L.
Sfânta Vineri
Nr. 29, Parter, Corp A, Sector 3
030203
Bucureşti

La ce vă puteți aștepta în domeniul - Consultanță în educație și formare profesională tehnică

 • Proiectarea și implementarea de programe de formare.
 • Dezvoltarea sau revizuirea programelor de studii disponibile.
 • Revizuirea materialelor de formare disponibile și elaborarea de noi materiale de formare.
 • Sprijin în planificarea și achiziționarea de hardware de formare, inclusiv componente industriale, și perfecționarea formatorilor.
 • Planificarea și înființarea centrelor de formare - de la hardware de formare până la definirea de noi programe de calificare.

Datorită experienței și competenței noastre în domeniul formării germane recunoscute la nivel mondial, vă sprijinim în modernizarea facilității dumneavoastră de formare, făcându-o de ultimă oră și atractivă atât pentru industrie, cât și pentru cursanți.

Ce mai așteptați?

Infografic pentru consultanta TVET a Academia TÜV RheinlandInfografic pentru consultanta TVET a Academia TÜV Rheinland

Planificarea și verificarea materialelor de instruire și a hardware-ului

Succesul unui program de învățământ tehnic depinde în mare măsură de disponibilitatea unor materiale de formare și ateliere de lucru adecvate. Hardware-ul de formare și un mediu de formare adecvat sunt esențiale pentru dezvoltarea competențelor practice și tehnice, în special în cazul în care există o lipsă de formare în cadrul întreprinderii.

Atunci când echipamentele de formare sunt învechite sau doar parțial disponibile, cursanții pot fi instruiți doar cu exerciții teoretice, lăsând deoparte cel mai important element al formării lor pentru industrie. Cerințele în materie de hardware se bazează pe obiectivele de învățare, pe metodele și conținutul formării, precum și pe organizarea procesului de formare.

Oferim consultanță unităților de formare, școlilor și companiilor cu privire la modul în care își pot moderniza infrastructura de formare. Prin definirea cerințelor de echipamente, luăm în considerare nevoile pieței locale a forței de muncă - acum și în viitor. Oferim, de asemenea, o gamă largă de aplicații practice în combinație cu e-learning și spații de învățare virtuale pentru a implica cursanții în modul cel mai adecvat.

Infografic pentru etapele de planificare a facilitatilor TVET al Academia TÜV RheinlandInfografic pentru etapele de planificare a facilitatilor TVET al Academia TÜV Rheinland

Proiectarea programelor de formare

Piețele emergente au o nevoie tot mai mare de personal calificat. Schimbările tehnologice și economice impun cerințe privind buna funcționare a echipamentelor, mașinilor și mijloacelor de transport, întreținerea și inspecția corespunzătoare a acestora, precum și controlul și analiza proceselor și a infrastructurilor. În același timp, siguranța oamenilor și a tehnologiei trebuie să fie garantată pentru a susține încrederea în inovare. Aceasta înseamnă că cunoștințele tehnice foarte specifice și capacitatea de a aplica aceste cunoștințe sunt la fel de importante.

TÜV Rheinland este lider de piață la nivel mondial ca organism de testare și certificare și furnizor de formare profesională. Această combinație unică înseamnă că putem dezvolta programe de instruire care sunt foarte bine aliniate la cerințele industriale actuale și programe de certificare bine recunoscute în toate sectoarele.

Prin interacțiunea strânsă cu industria, ne mândrim cu relevanța practică a programelor noastre de studii, un conținut contemporan orientat spre programele-cadru germane și care corespunde progresului tehnologic actual.

Aflați mai multe despre serviciile noastre pentru educație și formare profesională tehnică

 • Planificarea face parte din succes. Împreună cu dumneavoastră, stabilim direcția către un viitor de succes: de la proiectarea centrelor de formare la definirea programelor de studii și elaborarea materialelor de formare.

 • Asistăm la implementarea practică a programelor de formare sau la funcționarea zilnică a centrelor de formare. Utilizați soluțiile noastre de educație și formare profesională tehnică, testate on-site din întreaga lume atât pentru nevoi guvernamentale cât și pentru nevoi corporative.

 • Deoarece calitatea este baza încrederii, am implementat proceduri pentru a putea masura calitatea în formare prin intermediul certificărilor PersCert și indicelui de maturitate a calității a educației și formării profesionale tehnice. Puneți-ne la încercare.

 • Obiectivele clienților noștri variază foarte mult: consolidarea afacerilor, reducerea șomajului sau reducerea deficitului de personal calificat de pe piața locală a muncii. Acestea sunt doar câteva dintre provocările în care ne ajutăm clienții să facă față. Aflați mai multe despre modul în care Academia TÜV Rheinland vă poate sprijini cu soluții de educație și formare profesională tehnică.