Educatie si formare tehnica si profesionala de catre TÜV Rheinland

Educație și formare profesională tehnică - Asigurarea calității centrelor de formare

Educație și formare profesională tehnică: Dezvoltarea competențelor – calitate germană

În străinătate, educația și formarea profesională după modelul german este foarte apreciată. La nivel interguvernamental, există tot mai multe acorduri de cooperare pentru a consilia țările partenere cu privire la dezvoltarea ulterioară a structurilor lor, pentru a se familiariza mai bine cu această formă de educație și formare profesională inițială și continuă și, în unele cazuri, pentru a o implementa în țările lor într-o formă adaptată.

Dar cum pot școlile profesionale din străinătate să valideze faptul că adoptă un sistem german de formare profesională duală? Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul serviciilor noastre de certificare a competențelor și al indicelui nostru de maturitate a calității a educației și formării profesionale tehnice pentru școli și instituții de învățământ.

 • Certificare PersCert
 • Indicele de maturitate a calității a educației și formării profesionale tehnice

Contact

TÜV Rheinland România S.R.L.
Sfânta Vineri
Nr. 29, Parter, Corp A, Sector 3
030203
Bucureşti

Evaluarea maturității: Documentarea succesului, stimularea îmbunătățirilor

În calitate de furnizor de servicii de formare activ la nivel național și global, cu o experiență vastă în implementarea operațională a calificărilor profesionale duale, Academia TÜV Rheinland a grupat aspectele unui sistem de calitate în ceea ce privește conținutul și organizarea formării, creând un sistem de evaluare a maturității. Școlile profesionale străine și furnizorii de formare se pot baza astfel pe un sistem de evaluare pe care își pot alinia eforturile. Rezultatul este documentat extern și transparent, iar îmbunătățirile sunt stimulate intern. Accentul este pus pe toate condițiile, structurile și documentația necesare pentru implementarea operațională a instruirii în sistem dual. Fie un profil ocupațional complet poate fi mapat, fie modulele de bază ale profilului de formare selectat. Aspectelor centrale ale unui sistem dual - cum ar fi relația școală/întreprindere - li se acordă o importanță deosebită.

Ce verificăm în legat de indicele de maturitate a calității educației și formării profesionale tehnice?

 • Evaluăm competența individuală a formatorilor sau a cursanților.
 • Evaluăm facilitățile tehnice disponibile și adecvarea acestora pentru formarea practică.
 • Evaluăm procesele interne de livrare.
 • Verificăm dacă sistemele tehnice sunt instalate în condiții de siguranță și sunt exploatate în condiții de siguranță.
 • Definim sisteme de testare pentru evaluarea și verificarea competențelor în colaborare cu PersCert TÜV în conformitate cu DIN EN ISO/IEC 17024.
 • Oferim consultanță școlilor în ceea ce privește dezvoltarea standardelor de calitate în conformitate cu criteriile de educație duală.
Evaluarea maturitatii TVET a Academia TÜV RheinlandEvaluarea maturitatii TVET a Academia TÜV Rheinland
Fluxul de lucru al examenului TVET al Academia TÜV RheinlandFluxul de lucru al examenului TVET al Academia TÜV Rheinland

Accesați toate serviciile noastre de educație și formare profesională tehnică

 • Planificarea face parte din succes. Împreună cu dumneavoastră, stabilim direcția către un viitor de succes: de la proiectarea centrelor de formare la definirea programelor de studii și elaborarea materialelor de formare.

 • Asistăm la implementarea practică a programelor de formare sau la funcționarea zilnică a centrelor de formare. Utilizați soluțiile noastre de educație și formare profesională tehnică, testate on-site din întreaga lume atât pentru nevoi guvernamentale cât și pentru nevoi corporative.

 • Deoarece calitatea este baza încrederii, am implementat proceduri pentru a putea masura calitatea în formare prin intermediul certificărilor PersCert și indicelui de maturitate a calității a educației și formării profesionale tehnice. Puneți-ne la încercare.

 • Obiectivele clienților noștri variază foarte mult: consolidarea afacerilor, reducerea șomajului sau reducerea deficitului de personal calificat de pe piața locală a muncii. Acestea sunt doar câteva dintre provocările în care ne ajutăm clienții să facă față. Aflați mai multe despre modul în care Academia TÜV Rheinland vă poate sprijini cu soluții de educație și formare profesională tehnică.